V reštaurácií zbili muža. Neoprávnene poberali sociálne dávky. Tri Rumunky kradli v potravinách. Skladacím nožíkom bodol manželku.

26.03.2009 Celý región

V reštaurácií zbili muža: Z prečinov výtržníctva a ublíženia na zdraví obvinili včera humenskí policajti dvoch 30 ročných Humenčanov.
Obaja obvinení prišli 15.3.2009 asi o 13:00 h do jednej z humenských reštaurácií, kde si prisadli k známemu. Spoločne sa najedli a vypili niekoľko pohárikov alkoholu. Jeden z obvinených sa následne opýtal muža, ku ktorému si prisadli, prečo bol s jeho priateľkou na káve. Po odpovedi, že o nič nešlo, ho obaja fyzicky napadli, pričom ho bili po tvári a keď spadol na zem tak ho ešte kopali do oblasti hlavy a hrude. Napadnutý muž utrpel zranenia s dobou liečenia najmenej 14 dní.

Neoprávnene poberali sociálne dávky:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin subvenčný podvod manželskému páru z Medzilaboriec.
Vo februári 2004 podala 55 ročná žena spolu s 57 ročným manželom na Úrade práce sociálnych vecí a rodiny v Medzilaborciach písomnú žiadosť o pomoc v hmotnej núdzi. Zároveň bola poučená o povinnosti ohlásiť úradu písomne do 8 dní zmeny vo všetkých skutočnostiach rozhodujúcich na trvanie nároku na dávku a príspevky a ich výplatu pri podávaní žiadosti a opakovane pri každej zmene rozhodnutia. Aj napriek tomuto poučeniu nenahlásila ani ona ani jej manžel zmenu a to vykonávanie prác na dohodu manželom v dobe od 1.3.2007 do 27.12.2007 a následne od 11.1.2008 do 31.3.2008. Za toto obdobie im bolo neoprávnene vyplatených 10 560, - Sk ( 350,53, -EUR).

Tri Rumunky kradli v potravinách:
Policajti zo Ždiaru obvinili z prečinu krádeže tri ženy z Rumunska vo veku 31, 36 a 38 rokov.
Obvinené ženy sa 17.3.2009 v čase okolo 18:00 h zastavili v samoobslužnej predajni potravín v obci Tatranská Javorina, časť Podspády. Počas predstieraného nákupu odpútali pozornosť predavačky a ukradli alkohol a cigarety rôznych druhov a značiek. Predavačka videla ženy ako kradnú, ale keďže bola v predajni sama a mala obavu o svoj život a zdravie, nechala ich bez zaplatenia odísť. Po ich odchode zavolala svojmu synovi, majiteľovi potravín, ktorý krádež oznámil na polícií v Ždiari. Policajti vykonali pátranie po osobách avšak s negatívnym výsledkom. V utorok (24.3.2009) popoludní oznámil na polícií v Ždiari majiteľ potravín, že tie isté tri ženy, ktoré kradli v jeho predajni sú opäť v potravinách. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá ženy zadržala. Po obvinení boli všetky tri umiestnené do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na návrh na ich vzatie do väzby.

Skladacím nožíkom bodol manželku:
Popradský policajný vyšetrovateľ obvinil včera zo zločinu ublíženia na zdraví 52 ročnému mužovi z Veľkej Lomnice, okr. Kežmarok.
Obvinený muž sa v utorok (24.03.2009) večer pod vplyvom alkoholu pohádal so svojou manželkou. Muž neostal len pri hádke a ženu v čase okolo 23:10 h dvakrát, v bodol skladacím vreckovým nožom do chrbta. Manželke tak spôsobil zranenia s predpokladanou dĺžkou liečenia 14 dní. Vyšetrovateľ muža zadržal, umiestnil do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Vyhrážal sa manželke a dcére:
Vranovskí policajti obvinili včera z prečinu nebezpečného vyhrážania 45 ročného muža z Vranova.
Vranovčan v utorok popoludní napadol doma svoju manželku a 18 ročnú dcéru. Okrem toho sa im s nožom v ruke vyhrážal smrťou a zabitím. Manželke spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní a dcére do 5 dní. Polícia obvineného zadržala, umiestnila do cely policajného zaistenia a bol podaný návrh na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región